Publiserte artikler

Norske NCC-vinnere!

Nyborg er nordiske klubbmestere. Foto: Vegard Wollan

Både Stod Volley og Nyborg VBK gjorde jobben i går da de siste kampene i det nordiske klubbmesterskapet ble spilt. Stod hadde sin hardeste kamp lørdag da vertene Holte ble slått og trengte bare å vinne et sett i går for å vinne kvinnenes turnering. Oppgaven ble utført med god margin, Engelholm fra Sverige ble slått 3-1, og dermed kunne Stod overta tronen som beste kvinnelag i Skandinavia etter Oslo Volley, som vant i fjor. Oslo ble forøvrig nr. 3 i mesterskapet etter at de tapte gårsdagens kamp mot Holte 1-3. Du kan lese mer på Holtes hjemmeside her og i Trønder-Avisa her.

I mennenes turnering var det en ren finale som ble spilt i går. Og hvilken finale! Både hjemmelaget Falkenberg og Nyborg hadde vunnet sine to første kamper mor de danske lagene Marienlyst (som ble nr. 3 til slutt) og Gentofte. Falkenberg hadde sett ut som det beste laget med solid og kraftfullt spill, mens Nyborg hadde slitt uvanlig mye i side out og gjort flere feil enn vanlig. Falkenberg kom da også best i gang og ledet hele det første settet og hadde til og med settball på stillingen 24-21. Men Nyborg hadde gjennom hele turneringen vist at de aldri ville gi opp og snudd flere umulige situasjoner. Det skjedde også denne gangen. Laget gikk opp til 25-24 etter flere feberredninger i forsvar, og kunne deretter ta hjem første sett med 27-25.

Falkenberg var imidlertid ikke slått. De kom nok en gang best ut fra start, og etter et utrolig sett som varte 36 minutter, og der Nyborg eneste gang var foran var på settball 32-31, var det til slutt Falkenberg som kunne juble for seier 35-33. Heller ikke noen av de to neste settene ble avsluttet ved 25 poeng. Nyborg vant det tredje 26-24, før Falkenberg tok det fjerde med de samme sifrene etter at Nyborg så ut til å ha sikret seg seieren på stillingen 23-20. Men etter at Falkenberg i kampens første del hadde levd godt spesielt på sin diagonal og kanter, var det nå midtspillerne som kom inn i handlingen og utsatte avgjørelsen av kampen.

En litt sur avslutning på fjerde sett knekte imidlertid ikke Nyborg. For første gang ledet Nyborg fra start i et sett, og blokken anført av Øivind Hordvik satt flere ganger og ga frustrasjon på motsatt side. Ikke offisielt hadde Nyborg 24 blokkpoeng i denne kampen, et svært høyt tall. Avslutningen av settet ble en parademarsj for bergenserne som til slutt kunne juble for 15-9 og seier i det Falkenbergs amerikanske trener kalte en «epic 5 sets» (se her). Se også omtale på det svenske forbundets side her og i BT her.

God norsk innsats ellers fra Tim Kaaber, som var en av de fire internasjonale dommerne som loste kampene trygt i havn.

Legg igjen en kommentar