Publiserte artikler

Tronskifte?

Regjerende seriemester Nyborg har ikke lenger mulighet til å lede eliteserien for menn selv om de vinner hengekampen og kommer likt i antall kamper med de andre topplagene. I går ble nemlig laget slått 3-0 (25-21, 25-21, 25-23) av NTNUI Volley i Dragvollhallen i Trondheim, og trønderne vant fullt fortjent etter å ha vært best i alle spillets faser. Først og fremst viste NTNUI at de ville mest. Nyborg åpnet riktignok kampen best og ledet både til første og andre tekniske time out, men derfra og ut var det NTNUI som styrte og stelte. Det var først og fremst sterk serving av NTNUI med Morten Lillehagen og Jon Arnesen i spissen som fikk bergenserne ut av stilen. Og etter at NTNUI hadde tatt det første sette, greide Nyborg ikke å reise seg igjen før de begynte å kjempe på stillingen 13-19 i tredje sett. En liten stund så det ut til at de hadde mulighet til å ta det siste settet da de fikk en mulighet til å angripe på 22-23. Men NTNUIs blokk tok seg av også den smashen, og en lang smash tok også den siste side outen og dermed matchen. Du kan lese innslag i Bergens Tidende her.

Førde møtte denne helgen de samme lagene som Nyborg, men i motsatt rekkefølge. De hadde ingen problemer med å vinne både mot NTNUI og Kristiansund 3-0, og troner dermed ensomme i toppen av elitetabellen. Lørdag møtes de to topplagene i NM-finalen, og etter denne helgen må nok serielederen finne seg i å ha favorittstempelet.

I eliteserien for kvinner skjedde det ingen endringer i går. Alle de tre topplagene, Oslo Volley, Stod Volley og BSI, vant sine kamper i går mot henholdsvis NTNUI Volley, Koll Volley og UiS Volley. Det eneste laget som avga sett var BSI. Også i kvinneklassen møtes nr. 1 og 2 i NM-finale lørdag. Oslo er serieleder, men tapte seriekampen mot Stod lørdag. Vi anser derfor denne finalen som helt åpen. Alle resultat med tabeller finner du her.

 

Legg igjen en kommentar