Publiserte artikler

Guttene overrasket

Arrangørlandet Latvia fikk seg nok en overraskelse da de etter å ha valgt å møte Norge i første kamp i andre runde av EM U19, opplevde å ikke bare tape første sett, de måtte til slutt finne seg i å se Norge vinne kampen 3-2 (25-21, 21-25, 20-25, 25-18, 15-10). Kampen i Zemgales Olympic Center i Jelgava hadde samlet rundt 200 tilskuere som fikk se en kamp som varte i 116 minutter effektiv spilletid, og som ga Norge en sjelden, men kjærkommen seier for et av våre unge landslag.

Det norske laget ledes av Haruya Indo og og Nebosja Duric, og består av Aleksander Sørum, Bjarne Nikolai Huus, Kristoffer Østvik, Torstein Husø, Isak Helland-Hansen, Henrik Aase Hole, Sondre Alvheim, Sverre Flåskjær, Rune Fasteland, Håvard Aarestad, Christian Sørum og Henrik Lauten.

De norske poengvinnerne fordelte seg ganske jevnt, med Aarrestad fremst med 16, Sørum 14 og Huus 13. Men mest imponerte kanskje midtspiller Fasteland som hadde 5 blokkpoeng i tillegg til at han slo inn 7 av sine 10 legg. Du finner oversikt fra DataVolley her.

Jentene hadde ikke like sterk start på sin kvalifisering. I Moskva vant Belgia med klare 3-0 (25-12, 25-14, 25-14). Karina Takvam ble norsk toppscorer med 9 poeng.

Neste kamp for jentene er i morgen mot Estland, som i dag tapte 0-3 for Russland, mens guttene møter Russland. Disse vant 3-0 over Slovenia i dag, så det blir nok et tøft møte.

Legg igjen en kommentar