Publiserte artikler

Svensk ligacup

Det svenske volleyballforbundet har denne sesongen fjernet den vanlige cupen og i stedet innført ligacupen for elitelagene. Dette for å gi elitelagene bedre kamptrening på høsten.

I høst har det vært spilt puljespill, kvartfinaler og semifinaler, og denne helgen var tiden kommet til finalene. Dessverre var det ikke så vellykket på kvinnesiden. Den ene finalisten, Lindesberg, greide nemlig ikke å stille lag, og måtte dermed gi den første ligacuptittelen til Katrineholm.

På herresiden ble det imidlertid spilt kamp. Og i Falkenberg møttes de to lagene som ligger som nr. 1 og 2 når eliteserien er halvspilt, foran 600 tilskuere. Hylte/Halmstad leder serien, men har et serietap for Falkenberg, som er ubeseiret, men som ligger bak på tabellen på grunn av at tre av kampene er vunnet 3-2. Falkenberg hadde også slått Hylte/Halmstad i ligacupens gruppespill, så hjemmelaget hadde en liten mental fordel før dagens finale. Men det psykiske strakk ikke til, Hylte/Halmstad var sterkest i spillet denne gangen og vant den første ligacupfinalen som er spilt i Sverige med 3-1.

Du kan lese mer på SVBFs hjemmesider her, Patrick Aparicio, Falkenbergs treners inntrykk av kampen her.

Legg igjen en kommentar