Publiserte artikler

U19 forbereder seg

Som kjent skal jentene født 1996 og senere og guttene født 1995 og senere spille EM-kvalifisering første uken i januar. Jentene skal til Moskva, guttene til Riga, og begge lagene kan nok regne med hard motstand. For å kjenne litt på nivået er guttene i går og i dag i Hordaland der de trener i Øystese på formiddagen og spiller kamper mot Nyborgs elitelag i Bergen om kvelden.

Den første treningskampen gikk i går kveld, og selv om Nyborg vant alle de fem settene som ble spilt, viste guttene lovende takter. Spesielt var servemottaket bra, og de presset også tidvis godt på serve. Angreps- og blokkmessig nådde de ikke alltid helt opp, men selv mot stor blokk var de i stand stand til å avgjøre ballvekslinger. Viljen til å spille forsvar var dessuten upåklagelig. Trener Indo Haruya valgte å prøve ut alle de 15 spillerne han hadde med, og vil kanskje velge mer toppete oppstillinger i dagens kamp.

Bruttostallen og mer om EM finner du her.

Kommentarer (7)

 

 1. Knut says:

  EM 18……

  Thumb up 2

 2. Ivar says:

  U18 jenter, U19 gutter.

  Thumb up 0

 3. Sverre says:

  EM U18 for gutter og EM U17 for jenter..

  Thumb up 2

 4. Cato S says:

  Sverre, les dokumentet som Frode har lagt ut link til. Det er som han sier fasiten, CEV sitt reglement, og sier som Ivar skriver at det er U18 for jenter og U19 for gutter.

  Thumb up 0

 5. Sverre says:

  Hadde det vært EM U19 hadde gutter født 94 også kunne vært med. Ingen 94-gutter var med til Bergen for å forberede seg til EM.

  Thumb up 0

 6. Cato S says:

  U19 betyr under 19 år. CEV sier at spillere skal være under 19 år det året finalerunden spilles, det er i 2013. Spillere født i 1994 er ikke under 19 år ved utgangen av 2013, dermed er dette for spillere født i 1995 eller seinere for gutter og 1996 og seinere for jenter.

  Thumb up 2

Legg igjen en kommentar