Publiserte artikler

Regeljusteringer

FIVB har nå offentliggjort regelendringene som ble bestemt ved kongressen i Anaheim tidligere i år. FIVB sier at de vil forsøke å gjøre reglene for sandvolleyball og innendørs mer like hverandre. Og den største forandringen er den som er innført angående servemottak. Denne regelen ser nå slik ut:

Regel 9.2.4: It is a fault, during the reception of service, to make a double contact or catch using an overhand finger action.

Vi tror dommerne skal få problemer med denne i starten. Det er altså fortsatt tillatt å ta mot serve med fingerslag, men i motsetning til når det er en smash eller gratisball som tas mot, er ikke dobbeltslag tillatt.

Ellers vil ikke gult kort føre til poeng til motstanderne, nå kreves rødt. Dette er i samsvar med sandvolleyballreglene. Og i sandvolleyball skal vi antakelig slippe diskusjonsgruppene der dommere og spillere inngår. Bare kapteinen skal ha lov til å snakke med dommeren, og da bare i spesielle tilfeller.

De nye reglene gjelder fra 1. januar 2013, men normalt vil de ikke bli tatt i bruk før en ny sesong starter. Du finner FIVBs melding her, sammen med link til reglene.

Legg igjen en kommentar