Publiserte artikler

FIVB-styremøte

Deltakerne på møtet i Rio. Foto: FIVB

FIVBs eksekutivkomite har hatt møte hjemme hos den nyvalgte presidenten Ary S. Graça i Rio de Janeiro. Blant sakene som sto på agendaen var blant annet å fastsette kalenderen for 2013. I forhold til tidligere forslag ble det gjort et par endringer. VM U23 ble flyttet fra forslaget om juli/august til 2.-13. oktober og 3.-14. oktober for henholdsvis kvinner og menn. Og for at alle de viktige ligaene skulle få spille ferdig før starten på klubb-VM, ble dette flyttet fra 1.-15. mai til 12.-19. mai. Arrangørene er ikke fastlagt verken for U23 eller klubb-VM.

Av andre ting som ble bestemt, var at Japan og Egypt fyller opp de to ledige plassene i World League. De to går da inn i pulje C sammen med Canada, Sør-Korea, Finland og Nederland. Finalested for World League blir trolig klar i januar.

Det vil også skje endringer i sandvolleyball. Kalenderen for open-turneringene utvides for å få med flere land. Blant annet ventes det å bli turneringer i Peru, Qatar, Uganda og USA. Sesongen utendørs vil nå vare fra mars til desember. VM U23 vil også bli arrangert fra neste år. Den endelige kalenderen ventes på plass i januar.

Du kan lese mer om møtet, kalenderen og vedtakene her, her og her.

Legg igjen en kommentar