Publiserte artikler

World League endres

På et møte i FIVB-hovedkvarteret i Lausanne har FIVBs World League Council vedtatt å utvide antall lag i neste sesongs World League fra 16 til 18. Samtidig endres konseptet både for puljespillet og sluttspillet. For innledningen vil de tolv deltakende lagene som er høyest på verdensrankingen bli plassert i pulje A og B i henhold til serpentinsystemet. De fire resterende lagene, samt to nye som blir klare på et møte 15. desember, plasseres i pulje C. De tre høyest rangerte lagene i hver pulje vil få tre hjemmekamper og to bortekamper, de to andre får tre borte og to hjemme. Det står ikke klart i meldingen fra FIVB at det spilles to kamper mellom lagene når de møtes en helg, men vi får anta at det blir tilfelle.

Første runde i puljespillet blir trolig 15. mai og det spilles da fem helger før sluttspillet 16.-21. juli. I sluttspillet skal denne gangen åtte lag delta. Det er de tre beste fra pulje A og B, samt vinner av pulje C og arrangørlandet. Hvem som får arrangere sluttspillet ventes klart i slutten av januar.

De tre puljene for neste års World League ser slik ut:
Pulje A: Brasil, Polen, USA, Bulgaria, Argentina og Frankrike
Pulje B: Russland, Italia, Cuba, Serbia, Tyskland og Iran
Pulje C: Canada, Sør-Korea, Finland, Nederland, samt to som utnevnes senere

Du kan lese mer på FIVBs hjemmesider her.

Legg igjen en kommentar