Publiserte artikler

Ned med flagget til topps

Nyborg solgte seg dyrt da de i går kveld møtte Ural Ufa til returkamp i CEVs Challenge Cup. Etter at bortekampen i Ufa var blitt tapt med de ikke helt pene sifrene 12-25, 13-25, 17-25, var det et revansjesugent Nyborglag som stilte på parketten foran et for Bergensk volleyball rekordstort publikum på 703 i Haukelandshallen, der blant annet en gjeng fra Sunnfjord Folkehøgskule bidro sterkt til steminingen. Laget Nyborg skulle forsøke å fravriste plass i cupens åttendedelsfinalen besto fra start av opplegger Miguel Falasca (39 år, 194 cm), diagonalen Leandro Vissotto (29, 212), kantene Alexey Spiridonov (24, 196) og Maxim Panteleymonenko (31, 205), midtspillerne Andrey Aschev (27, 203) og Alexey Samoylenko (27, 210), samt libero Alexey Verbov (30, 182). Dette laget sto stort sett hele kampen med unntak av at Panteleymenko ble servet ut av kampen, noe som trolig endret kampbildet, etter som erstatter Maxim Botin (29, 193) fikk stabilisert lagets servemottak. Ural kjørte i tillegg såkalte dobbeltbytter, det vil si at en opplegger erstattet Vissotto og en annen diagonalspiller erstattet opplegger Falasca.

Nyborg spilte stort sett hele kampen med følgende oppstilling: Kåre Helvik Morken (24, 200) som opplegger, Kristian Mjelde Bjelland (21, 199) som diagonal, kantene Ørjan Siljander (24, 193) og Jan Christian Eliassen (24, 190), midtspiller Øivind Hordvik (27, 202) og Andreas Takvam (19, 201), og som libero Yngve Sundfjord (22, 178). Fra kampstart var det klart Nyborgspillerne hadde lagt bort all respekt. I lange perioder spilte lagene jevnt, og det som i første rekke ødela det første settet for Nyborg, var at Aschev fikk gjentatt en serverekke, noe han hadde flere av i Russland. Men med 18-25 hadde Nyborg alt fått flere poeng enn de hadde i noe sett i Russland. Og bergenserne fortsatte ufortrødent og presset Ural gjennom hele kampen. Men dessverre gjorde Nyborg noen få flere feil enn Ural, og det ble utslagsgivende. For ennå er ikke rutinen ved å spille mange slike tette kamper og mot så god motstand på plass, dermed blir det lett noe uforløst i de avgjørende øyeblikkene. Men 22-25, 23-25 i de to siste settene viser at Ural Ufa virkelig måtte presse seg for å avansere i Challenge Cup.

Du kan lese mer på Nyborgs hjemmesider her, i BT her, og i BA her og her. BA hadde også forhåndsomtale, se her.

Kommentarer (1)