Publiserte artikler

Underarmsserve

Plass til "solserve" i Palazzetto dello Sport

Osmany Juantorena, stjerne på verdens trolig beste klubblag Trentino, laget brudulje i Roma da han på matchball 24-17 i fjerde sett mot Roma servet underarmsserve. På toppen av dette ble Romas angrep stoppet i blokken og måtte sendes tilbake til Trentino som gratisball. Gratisballen tok Juantorena imot, og han fikk det påfølgende opplegget til pos. 6. Og dette slo han selvfølgelig inn. Dermed vant Trentino 25-13, 25-22, 22-25, 25-17.

Men allerede mens ballen var i spill etter serven, satte de 2.100 tilskuerne i Palazzetto dello Sport i Roma i gang en voldsom pipekonsert mot Juantorena for det de mente var respektløs og fornærmende opptreden. Og etter kampen kom flere Romaspillere under nettet for å “snakke” med Juantorena, og flere ville ikke takke for kampen. Juantorena har etterpå forsøkt å be om unnskyldning.

Juantorena ble forøvrig kampens MVP. Du kan lese mer og se matchballen her. Vi får vel ikke se så mange slike server innendørs i Norge…

Kommentarer (5)

 

 1. Bjørn Maaseide says:

  Bare en liten gammel histore..:
  Kan jo fotelle at Jan Kvalheim gjorde tilsvarende på stillingen 14 – 3 i Chicago Open 1998 i en kamp mot et amerikansk AVP lag, hvor av den ene amerikanske spilleren sendte ballen i ren sinne på bagger langt over tribunen, med følgende kommentar ” Show me some Fu… respect please..”
  Kamp slutt…:-) Da kan man jo lure hvordan Kvalheim fikk tilnavnet MAP i World Tour…

  Thumb up 0

 2. Jon says:

  Pga sin giftige underarmsserve han ble kåret til “best server” i A1 forrige sesong.

  Thumb up 0

 3. Trym says:

  At Jan ble kåret til MAP i World Tour ble meg fortalt av en australier jeg traff for mange år siden. Han hadde spilt på World Tour selv, og fortalte dette uoppfordret da han fant ut at jeg var norsk. Og MAP betydde altså Most Arrogant Player 🙂

  Thumb up 0

 4. Roald says:

  Og så kan dere jo sjekke med Kvalheim om han husker en solserv i Skienshallen på stillingen 0-2 og 0-14 fra den tiden han spilte for Gimsøy. Med lugg.

  Thumb up 0

 5. Geir Humberset says:

  Pallazetto dello Sport, Roma vekkjer minner frå tidlig “jura”. Var der som landslagstrenar for Island i januar 1976. Årsak : OL-kvalifisering, med Italia som stor heimefavoritt. Tenkjer nok at godaste Tomas Jonsson (ex. gen.sekr i NVBF og spelar m.a. for KFUM-Volda og KFUM-Oslo) minnast ein og annan solserv som skapte stor forvirring og kneskjelv hjå dei unge og urutinerte islandske spelarane. Hugsar ikkje settsiffer og mange detaljar frå kampane, men vi fekk lov til å spele ein treningskamp mot Tyrkia i ein meir normal idrettshall, og då vart “rytmen” i spelet noko heilt anna.
  Ein annan kuriositet frå den same perioden: England hadde vitja Island for dobbel-landskamp i 1975, og det var avtalt “gjenvisitt” og kampar mellom dei to landa i London på veg til Italia og OL-kvalifisering. Men dei som hugsar godt vil vite at det vart torskekrig og amper stemning (både til havs og i diplomati) mellom dei to landa seinhaustes 1975. Difor vart det ikkje kampar i London, men eit par treningsøkter fekk vi under vår “stop-over” i metropolen. Det var tider det !

  Thumb up 0

Legg igjen en kommentar