Publiserte artikler

Cupmestere

Noe overraskende er Bre Banca Lannutti Cuneo blitt cupmestere i Italia. Europas store lag de siste årene, og regjerende verdensmester for klubblag samt Champions League-vinner i fjor, Itas Diatec Trentino, måtte se seg slått med relativt klare 0-3 (17-25, 19-25, 22-25) i finalen i går. Laget var bare en skygge av seg selv, og dermed fikk 5.500 tilskuere i Verona se Cuneo ta cuptitelen for første gang siden 2006. Cuneos opplegger Nikola Grbic ble kåret til MVP. Les mer her og her.

I Polen gikk imidlertid cupmesterskapet til favoritten. Laget som tapte finalen i klubb-VM for Trentino, PGE Skra Bełchatów, hadde små problemer med å slå ZAKSA Kędzierzyn Koźle 3-0 (25-19, 26-24, 25-18). Laget blir ledet av Jacek Nawrocki, som de fleste regner med blir Polens nye landslagstrener, etter at den forrige, argentineren Daniel Castellani, måtte slutte etter VM. Nawrocki er også i en avstemming nylig kåret til Polens beste trener.

Følgende spillere fikk ellers utmerkelser i finalen:
Betse server: Mariusz Wlazly (Skra Belchatow)
Beste mottaker: Michal Winiarski (Skra Belchatow)
Beste forsvarer: Pawel Zatorski (Skra Belchatow)
Beste blokker: Jurij Gladyr (ZAKSA Kedzierzyn-Kozle)
Beste angriper: Bartosz Kurek (Skra Belchatow)
Beste opplegger: Pawel Zagumny (ZAKSA Kedzierzyn-Kozle)
MVP final four: Mariusz Wlazly (Skra Belchatow)

Også i den danske pokalfinalen blr det 3-0 til mesterne. Marienlyst slo Middelfart med sifrene 25-13, 25-17, 25-21. Vi vet ikke om de danske cupmesternes nye norske tilvekst, Lars Ivar Henriksen, fikk spilletid. Han har i hvert fall ikke tatt poeng, men han var tydeligvis med i troppen og kan ses avbildet med drakt nr. 6 i kledelig gullparykk her.

Den danske kvinnefinalen ble atskillig mer spennende. Her ble det også hjemmeseier. Fortuna Odense slo til slutt Holte 3-2 (17-25, 25-23, 24-26, 25-23, 17-15).

Legg igjen en kommentar