Publiserte artikler

Brasil verdensmestere

Selv mot slike blokker vant som regel Vissotto poenget. Foto: FIVB

De interesserte har nok nå fått med seg at Brasil tok gullet i årets verdensmesterskap for menn etter at Cuba ble slått 3-0 (25-22, 25-14, 25-22) i Roma søndag. Ifølge FIVB så 11.605 tilskuere kampen, noe som betyr at ikke så mange forlot hallen etter Italias bronsekamp noen timer før. Stemningen var derfor stor både før, under og etter kampen, selv om Cuba ikke ble gitt noen mulighet til å komme inn i kampen. Til det var Brasil for ladet og de spilte for godt. Cuba ble satt under et voldsomt servetrykk, og opplegger Hierrezuelo fikk løpe atskillig mer enn hann måtte gjøre i lørdagens semifinale. Og dette taklet han heller ikke så godt, så etter hvert ble han byttet med Diaz, uten at dette hjalp i særlig grad. Når Brasil servet flakkeserve, sørget de dessuten for å presse Leon, så han ikke kom til som han var vant med fra pipen. Den ene gangen han kom til, møtte han en brasiliansk tremannsblokk og ble tatt ned. I tredje sett ble han dermed flyttet på diagonalplass.

Brasil kjørte sin faste oppstilling. Det mange lurte på før kampen, var om Bruno ville være klar for spill etter overtråkket dagen før. Han ble røntget natt til søndag, og etter som det ikke ble påvist brudd, ville det bare være spørsmål om hvor mye smerte han tålte i forhold til å det å kunne spille. Og han kom til start sammen med Vissotto, Murilo, Dante, Rodrigao, Lucas og Mario. Og i Brunos regi spilte disse strålende. Spesielt Vissotto hadde en stor dag, med unntak av forsvarsspillet hans, som er stort sett fraværende.

Dette var Brasils tredje VM-titel på rad, og de tangerte dermed Italias rekord. Brasils trener Bernardinho sa etter kampen at nettopp Italias tre titler på rad har vært en rollemodell. Grunnen til at Brasil har greid dette, er at laget er en utrolig gruppe som hele tiden er i stand til å forbedre seg gjennom hardt arbeid og øving. Nøkkelen har vært å hele tiden fokusere på neste turnering uten å tenke på tidligere resultat. Med det i minne har de grunn til å trene hardere.

Les mer om kampen hos FIVB.

Bronsemedaljen gikk til Serbia etter 3-1 (25-21, 25-20, 26-28, 25-19) over Italia. Italias Vermiglio var en skuffelse som opplegger også i denne kampen, men dessverre ble ikke ti år yngre Travica byttet inn før det var for sent i det siste settet, mens han sammen med Zaytsev og Sala kom inn tidsnok til å snu det tredje. Disse tre skapte en friskhet og et servetrykk som var helt fraværende i starten på kampen. Hos Serbia var nok en gang Milkovic den viktigste spilleren, men begge midtspillerne, Podrascanin og Stankovic, hadde en god dag både angrepsmessig med så svak serve som Serbia hadde mot seg innledningsvis, og blokkmessig etter svak legging fra Vermiglio.

Det ble som vanlig gitt utmerkelser til de beste spillerne etter finalen. Disse gikk som følger:
Most Valuable Player: Murilo Endres (BRA)
Flest poeng: Iban Perez (ESP)
Beste server: Clayton Stanley (USA)
Beste angriper: Maxim Mikhaylov (RUS)
Beste blokker: Robertlandy Simon (CUB)
Beste opplegger: Nikola Grbic (SRB)
Beste libero: Ferdinand Tille (GER)

Legg igjen en kommentar