Publiserte artikler

VM i går

Tyske Robert Kromm angriper mot USA. Foto: FIVB

Det blir to stormakter som skal gjøre opp om 5. plassen i årets VM. USA og Russland vant hver sin kamp i går mot henholdsvis Tyskland og Bulgaria, og er klare for storoppgjør i kveld kl. 21 i Modena. Tyskland og Bulgaria skal dermed bestemme hvem som blir nr. 7 og 8, mens to kamper i Firenze skal avgjøre hvem som tar plassene 9-12. Kampen om 9. plass spilles av Argentina og Tsjekkia, mens Spania-Frankrike bestemmer hvem som blir nr. 11 og 12. Dette etter at Argentina slo Spania 3-1 og Tsjekkia slo Frankrike 3-0.

Kampen mellom Russland og Bulgaria ble tett og spennende, der Bulgaria ga en god fight. Men Russlands sterkere serve og blokk ga til slutt uttelling. 3-1 til Russland med settsifrene 25-20, 26-24, 20-25, 25-23.

Tyskland stilte uten stjernen Georg Grozer, som har reist hjem til sin kone som venter deres andre barn. Jochen Schops er imidlertid ingen dårlig erstatter. USA hadde også gjort flere endringer, blant annet ny opplegger, kant og midtspiller. Tyskland hang godt med i alle settene og ledet flere ganger, men USAs blokk utgjorde den store forskjellen. De vant alle settene med 25-22, 25-20, 25-23.

I Roma lades det opp til semifinalene i kveld. Kl. 17 spiller Cuba-Serbia, kl. 21 den store kampen mellom hjemmefavorittene Italia og Brasil. Det blir neppe noen ledige seter da.

Til slutt kan vi nevne at også dette VM har fått sin «Anelka». Franske Ngapeth er blitt sendt hjem på grunn av disiplinproblemer.

Legg igjen en kommentar