Publiserte artikler

Brasil, Cuba og Italia til semi

Bulgarias Kaziyski mot cubansk trippelblokk. Foto: FIVB

Serbia, som ble klare for semifinale allerede tirsdag, fikk i går følge av Cuba, som de skal møte, samt Brasil og Italia i den andre semifinalen. Begge kampene spilles i Pallalottomatica i Roma lørdag.

Den store beholdningen i de avgjørende kampene i går, ble sluggeroppgjøret mellom Cuba og Bulgaria i Firenze, der det på forhånd var klart at vinneren ville gå til semi. Vi fikk sett det meste av kampen på TV, og om ikke oppgjøret var preget av finspill, var det mye snadder for de som liker volleyballspillere som hopper høyt og slår hardt. Så trass i mange blokker, spesielt fra Bulgarias side, menge serveess og mange cubanske feil, ble det stor underholdning. For Cuba bidro faktisk med mye bra forsvarsspill og fikk til så mye godt overgangsspill at kampen til slutt endte 3-2 til dem.

Andre sett ble veldig spesielt. Cuba hadde opparbeidet en 22-16-ledelse før Vladimir gikk på serve og ikke sluttet før på 22. De vant tilbake serven, og neste serve endte i et «straffespark» som Aleksiev nok vil drømme om. Han slo nemlig ballen i nettkant der den rullet langs nettet til venstre og ut. Og den neste cubanske serven ble et ess på Kaziyski. Aleksiev ble nok preget av denne ballen, for han bidro ikke med mye bra etter det. Bulgaria reiste seg igjen og vant tredje sett 28-26, men Cuba tok et tett fjerde der Bulgaria hadde et par matchballer, og kontrollerte greit det avgjørende. Alt i alt ingen tvil om en fortjent cubansk seier.

Av de to kampene i Roma, hadde Brasil ingen problemer med å nekte Tyskland semifinalebilletten. Etter et forrykende førstesett, roet de ned og kontrollerte inn til 3-0. Italia burde vel også kontrollert sin kamp, for Frankrike har tydelige mangler på diagonal, der lagets viktigste angrepsspiller Rouzier er ute med overtrakk, og kant. Til gjengjeld har de en fantastisk libero i Exiga og gode forsvarsspillere ellers, så de fikk stresset Italia så pass at det måtte fire sett til. Men dermed fikk 11.208 tilskuerne valuta for inngangsbilletten.

Italia spilte bedre enn dagen før, blant annet fungerte begge kantene, Savani og Parodi. Mastrangelo hadde en god dag i midten, og opplegger Vermiglio var også bra. Men diagonal Fei begynte å gjøre mye feil etter en bra start og ble byttet mot Lasko, og vi er redd libero Marra skal få slite mot Brasil om han ikke forbedrer flakkeservemottaket.

Så vi tror nok finaleplassen går til Brasil, og vi tipper også Serbia, om da ikke Cuba begynner å opptre som et lag og jobbe sammen i stedet for å kjefte på hverandre.

Den siste kampen i går gikk mellom Russland og Argentina, og med 3-0 til russerne får disse spille om plassene 5-8.

I morgen spilles fire plasseringssemifinaler. Disse går slik:
9.-12. i Firenze: Argentina-Spania og Frankrike-Tsjekkia
5.-8. i Modena: Russland-Bulgaria og USA-Tyskland
Spesielt oppgjørene om 5.-8. plass kan bli interessante om lagene er tent.

Legg igjen en kommentar