Publiserte artikler

Serbia klar for semifinale

Serbia slo Russland 3-1 i Firenze i går. Dermed har de vunnet sine to kamper i puljen og er klare for semifinalen som eneste lag hittil. Hvem de tre andre semifinalistene blir, får vi ikke vite før etter kampene i kveld. Men to lag vet at de må spille om plassene 9-12, etter som de har tapt begge sine to kamper. Det er Tsjekkia, som etter en flott kamp mot Brasil i forgårs, bare var en skygge av seg selv mot Tyskland i går, og det er Spania, som etter mange gode kamper i innledningen, tapte 1-3 for Cuba i går.

volleynytt var til stede i Roma i går og fikk igjen oppleve to kamper med motsatt fortegn. Tsjekkia kom aldri i gang mot Tyskland selv om de fikk 23 poeng i første sett. Tysklands førstevalg på oppleggerplass, Steuerwald, måtte ut etter en liten overtrakk i første sett. Men Tischer kom inn og gjorde jobben godt nok. Og når da Grozer hadde en god dag på jobben og fikk følge av en opplagt Kromm, ga etter hvert Tsjekkia mer eller mindre opp.

Kveldens siste kamp mellom Italia og USA ble derimot en stor opplevelse. Det så i starten imidlertid ikke ut til at de 9.500 på tribunen skulle få valuta for pengene her heller. For italienerne virket svært nervøse, mens amerikanerne virket overbevisende. Etter at Lee med flakkeserve og Stanley med fantastiske hoppserver hadde presset Italias servemottakere, ble Parodi ofret, spesielt etter som han heller ikke hadde en god dag i angrep. Inn kom Cernic, og selv om det var for sent til å redde settet, som ble tapt med klare 14-25, bidro han til at servemottaket ble stabilisert. Og fra andre sett ble det virkelig kamp om hver ball mellom to lag som virkelig ville vinne. USA vant både serve- og blokkampen, men Italia vant de viktige ballene og også tre jevne sett. Stor underholdning, og viktig seier med tanke på publikumsinteressen for de resterende kampene.

Kampene som går i dag er følgende:
I Roma: Brasil-Tyskland og Italia-Frankrike
I Firenze: Argentina-Russland og Bulgaria-Cuba
Kampene Brasil-Tyskland og Bulgaria-Cuba er rene gruppefinaler der vinneren spiller semifinale, mens Italia går til semifinale om de ikke taper for stort for Frankrike. Men med tap 0-3, har trolig USA best poengkvotient i puljen. Kampen Argrntina-Russland avgjør bare hvilket av disse to lagene som må spille om plassene 5-8 og hvem som spiller om 9-12.

Legg igjen en kommentar