Publiserte artikler

Utslått

I forrige VM kom Brasil, Polen og Bulgaria på de tre første plassene. Når andre runde er ferdigspilt lørdag, må ett av disse landene reise hjem med en delt 13. plass. Dette skyldes det nye kampoppsettet FIVB prøver ut i mennenes VM i år. I den sammenheng kan det nevnes at kvinnenes VM i Japan senere i høst spilles etter gamlemåten, dvs. med en mellomrunde der lagene tar med seg poeng fra de første kampene.

FIVBs tanke er nok at alle kampene skal være like viktige. Dermed starter lagene både i andre og tredje runde på null poeng. Etter andre runde går de to beste lagene i hver av de seks trelagspuljene inn i fire nye trelagspuljer. Fra disse går så det beste laget til semifinale, toerne spiller om plassene 5-8, mens treerne gjør opp om 9.-12.-plass.

Men denne løsningen har altså medført problemstillingen innledningsvis, som har oppstått etter at Polen vant sin pulje, Brasil ble nr. 2 etter tap for Cuba, og Bulgaria bare ble nr. 3 etter tap for både Frankrike og Tsjekkia. Så puljen N i Ancona kan virkelig omtales som Dødens gruppe.

Seks lag har altså måttet reise hjem etter første runde. Canadas seier over Serbia i pulje F hjalp ikke. Etter som de tapte 0-3 for Tyskland i siste kamp, ble de sist i puljen på dårligere poengkvotient enn Serbia og Tyskland. Også i pulje A ble poengkvotient avgjørende. Italia vant alt, mens Egypt og Japan kom foran Iran, trass i at Iran tok to sett mot Italia. De fire siste er Tunisia, Australia, Venezuela og Kina. Ingen av disse vant en eneste kamp.

Puljene i tredje runde, som innledes med kamper i morgen, ser slik ut:
I Catania
Pulje G: Tyskland, Puerto Rico, Italia
I Milano
Pulje H:
Serbia, Mexico, Cuba
I Catania
Pulje I:
Russland,Egypt, Spania
I Ancona
Pulje L:
USA, Tsjekkia, Kamerun
I Milano
Pulje M:
Frankrike, Argentina, Japan
I Ancona: Brasil, Polen, Bulgaria

Legg igjen en kommentar