Publiserte artikler

Snart VM

I morgen kveld kl. 21:30 er det åpningsseremoni for VM for menn 2010 i Italia. Åpningen foregår i Castello Sforzesco i Milano, og vil bli vist direkte i Rai Sport 1. Den italienske statskanalen vil for øvrig vise i alt 42 av de 84 kampene som spilles fram til og med finalen 10. oktober, enten direkte i Rai Sport 1 eller i opptak i Rai Sport 2.

I alt 24 land deltar i VM, og før finalen i Roma har det vært spilt kamper i 10 av Italias byer. Mer enn 60.000 billetter er forhåndssolgt, og etter at hjemmelaget har hatt en del gode kamper i oppkjøringen, er det ventet fulle hus i Milano, der Italia spiller innledningskampene, og i Catania, der de er ventet å havne i neste runde.

I forkant av mesterskapet har det vært spilt mange treningskamper rundt om i Europa. De ikke-europeiske lagene har hatt behov for akklimatisering, og trenerne har også hatt behov for å skrelle av troppene til de 14 spillerne de kan ha med i mesterskapet. I VM gjelder at lagene kan ha inntil tolv vanlige spillere og to liberoer.

Fra treningskampene har det også vært noen uvanlige resultater. Tyskland har for eksempel slått VMs storfavoritt Brasil i to av tre kamper, 3-2, 1-3 og 3-0 ble resultatene. Canada har tapt tre ganger 0-3 for Tsjekkia. Kina har slått Østerrikes topplag Hypo Tyrol med 3-0, mens det samme klubblaget har slått Puerto Rico 3-2. Kina har ellers gått til topps i en landslagsturnering i Østerrike foran Iran, Østerrike og Puerto Rico. Polen har både vunnet og tapt 3-1 mot Cuba. I en turnering i Frankrike har hjemmelaget slått Bulgaria, men havnet bak dem på settforskjell etter at de tapte for Spania. Spania kom sist, bak Argentina. I en turnering i Serbia gikk Russland til topps foran Cuba, Bulgaria og Serbia. Og Italia og Tyskland har spilt 2-3 og 3-1. Dette for å nevne noen resultat.

FIVBs hjemmesider for mesterskapet finner du her, mens VMs egen side ligger her.

Kommentarer (6)