Publiserte artikler

Medisinsk kongress

kongressDet internasjonale forbundet, FIVB, skal avholde en internasjonal medisinsk kongress i Bled i Slovenia i dagene 13.-15. januar 2011. Kongressen vil ha et spesielt fokus på medisinske problemstillinger rundt en volleyballutøvers helse, og vil være den første av sitt slag. Sentrale temaer omhandler volleyballtypiske idrettsskader og helseutfordringer, samt hvordan disse kan forebygges.

Fire av foreleserne på kongressen vil være norske. To av dem er blant hovedforeleserne. Det er Roald Bahr, tidligere landslagsspiller (57 kamper) og landslagstrener, nå trener for Kolls herrelag. Han er også lederen av den medisinske komiteen i FIVB og professor ved Senter for idrettsskadeforskning (Oslo Sports Trauma Research Center, Norge). Den andre er professor Lars Engebretsen fra Senter for idrettsskadeforskning, Norge. Mange har sett ham på TV i flere sportssammenhenger. I 2007 ble han utnevnt til ”Head of Science and Research” for den internasjonale olympiske kommité (IOC).

De to andre norske foreleserne er Grethe Myklebust og Håvard Visnes. Fysioterapeut dr.scient Grethe Myklebust er forsker og 1. amanuensis ved Senter for idrettsskadeforskning ved Norges idrettshøgskole. Hun er i tillegg studieleder for masterstudiet i idrettsfysioterapi ved NIH. Hun er spesialist i idrettsfysioterapi og autorisert idrettsfysioterapeut FFI. Hun har mange års erfaring som fysioterapeut for kvinnelandslagene i haåndball, fotball og sandvolleyball.

Håvard Visnes er utdannet lege og fysioterapeut og spesialiserer seg innen ortopedi. Han har en aktiv volleyballkarriere bak seg med 50 landskamper og serie- og NM-titel for både Nyborg og Mosjøen. Han har de siste årene hatt gående et prosjekt på TVN for å undersøke kneskader.

Fristen for å melde seg på til kongressen er 1. september. Mer om kongressen kan leses på FIVBs hjemmesider, og kongressens hjemmesider finner du her.

Legg igjen en kommentar