Publiserte artikler

Sterk kamp av Norge

CEV_rgb_EuroChNorge ødela Italias sjanser til å gå direkte til EM-sluttspillet for juniorer ved å vinne to sett i gårsdagens kamp. Hadde Italia vunnet 3-0 eller 3-1, hadde de også vunnet puljen og dermed vært sikret sluttspillplass. Nå er det Polen som får denne etter at de slo Montenegro 3-0. Spania vant også 3-0 mot Israel. Settdifferansen er lik for alle de tre lagene, men Polen har best kvotient, mens Italia går foran Spania på ballkvotient. Så her har det vært spenning til siste slutt.

Gårsdagens kamp startet godt for Norge. Første sett ble vunnet 25-21, før laget fikk en smell i andre med 13-25. Laget var tilbake på vinnersporet i tredje med 25-22. Dermed hadde Norge sin andre mulighet til å vinne en kamp i turneringen etter at Israel vant 3-2. Men Italia tok dessverre de to siste settene 25-19, 15-8.

Det ble dermed fem tap for Norge i Montenegro. Men med hele 7 vunne sett, har laget vist at det har potensiale. Men som vanlig er et norsk lag blitt felt av manglende internasjonal rutine. Imidlertid ser vi at hardt arbeid gir frukter, og flere av spillerne vil nok også etter hvert greie å etablere seg i elitelagene. Dessuten har de vist veien for kommende juniorlandslag, og med tiden kan vi kanskje håpe at NVBF får økonomi også til å la seniorspillere vise seg fram utenlands.

I gårsdagens kamp startet Norge med følgende spillere: Kvalen, Festøy, Solhaug, Tvinde, Bjelland, Tomter og Retterholt. Sigurd Festøy tok flest poeng med 17, Tomter 12, Bjelland 11, Solhaug 7, Tvinde 4 og Arnesen 3. Som i flere av kampene sliter Norge med angrepsuttellingen. En killprosent på 36 blir i minste laget når Italia har 45. Et hederlig unntak er Jonas Tomter med 6 av 11 som gir 55 %. Med 5 blokkpoeng har han gjort en solid kamp. Italias 9 ess mot Norges ene teller også negativt. Resultat, tabeller og statistikk som vanlig hos CEV.

Legg igjen en kommentar